Polyákné Farkas Éva

Polyákné Farkas Évának hívnak, kézilabda edzőként dolgozom több mint 30 éve. A sport mindig nagyon fontos szerepet töltött be az életemben, az idősebb testvéreim megfertőztek a foci szeretetével. Mivel akkor még nem voltak női labdarúgó csapatok, így kézilabdázni kezdtem. Először az iskolában Kálmán Mihályné testnevelőnél, aki több sportágban képzett és versenyeztetett minket. Szép eredményeim voltak atlétikában, első érmemet is háromtusában nyertem. 5.osztályos voltam amikor elkészült az iskola aszfaltos kézilabda pályája és az akkor

Kiskundorozsmán működő Mezőgép Sportegyesület női csapata bemutató mérkőzést játszott. Annyira elvarázsolt a játék, hogy nem kellett sokat győzködni amikor hívtak az egyesületbe.

1974-től igazolt sportoló voltam és versenyeztem az iskolában és az egyesületben is, melynek Hódgép SE lett a neve. A Radnóti Gimnáziumban is kitűnő tanáraim voltak és magas szintű diáksport versenyeken szerepelhettünk. ( kosárlabda, kézilabda, atlétika, tájékozódási futás ). Ekkor hívtak meg a serdülő kézilabda válogatottba és a 4×100-as váltóban diákolimpiát nyertünk.

Rengeteg szép élménnyel lettem gazdagabb, egy remek közösségbe kerültem Dorozsmán ahol Ács Géza volt az edzőm. 10 évet játszottam NB/II-es és NBI/B-s csapatoknál Hódmezővásárhelyen és Kiskundorozsmán. Férjemet – Polyák Zoltánt – is itt ismertem meg, aki mindig támogatott a munkámban. Az Ő ösztönzésére fordultam az edzői pálya felé és nem bántam meg. 1984-től tanítok gyerekeket kézilabdázni, sokáig a nevelőegyesületemnél maradtam, később az Hódmezővásárhelyen és a KSZSE-nél dolgoztam 10-12 évesekkel és ifjúságiakkal.

1992 óta Zsombón élek, ezért itt kezdtem el ismerkedni a sportolási lehetőségekkel. A kézilabda csak tömegsport szinten létezett az iskolában, ezért külön kezdtem gyerekekkel foglalkozni. Sok küzdelmes és kudarcokkal tarkított év után sikerült egy szakosztályt létrehozni, több csapatot indítani a Gyermekbajnokságban U7-U9- U10 és U12 korosztályokban. A korábbi tanítványok közül többen NB-s csapatoknál játszanak, jó példát mutatva a „kicsiknek”.

Eredmények edzőként:

  • Megyei bajnok serdülő és ifjúsági csapat ( 1985 )
  • NBI/B ifjúsági csapat Alföldi Porcelán SK II.hely. ( 1988 )
  • Sok érmes helyezés különféle tornákon.