Sári Dominika

Kézilabda utánpótlás edzőként tevékenykedem a Tisza Volán SC kihelyezett Sándorfalvi Kézilabda Utánpótlás szakosztályánál ahol U8 és U9-es lány csapatokat edzek. Valamint a Sándorfalvi SK felnőtt női csapatában játékos-edző vagyok. Bár pedagógus végzettségem van, elsősorban sportolónak tartom magam. 10 éves koromban ismerkedtem meg a kézilabda játékkal és a mai napig aktívan játszom. Többször nyertünk megyei bajnokságot a Sándorfalvi SK Megyei, majd a Szegedi Kézilabda SE Megyei csapataival. Külföldi tanulmányaim alatt is játszottam a Nottingham Handball Club-nál ahol 2010-ben győztesen kerültünk ki a Northern Development Laegue-ben. Az angol egyetemi bajnokságban pedig csak a Glasgow University csapata bizonyult jobbnak. Ekkor már 37 éves voltam több sportsérülés és műtét után, és ott értettem meg, hogy a kézilabda egy olyan sport, amelyet nem lehet abbahagyni, és ha nem játékosként, akkor edzőként kell tovább folytatnom.

Hazatérésem után, a Sándorfalvi Általános Iskola kért fel, hogy délutáni kézilabda foglalkozásokat tartsak alsósoknak. A gyerekek szeretete és lelkesedése teljesen lenyűgözött. Sajnos hiányzott az anyagi háttér a versenyeztetéshez, de szerveztem kisebb kupákat, hogy a gyerekek megízlelhessék a meccsek izgalmait. Amint a Tisza Volán SC a Sándorfalvi Utánpótlás tagozat szervezésébe kezdett csatlakoztam az edzői gárdához és sportedzői képesítést is szereztem kézilabda szakágon.

Edzőként a legfontosabbnak azt tartom, hogy a gyerekek szeressék és élvezzék a játékot. Én magam nem értem el kiemelkedő eredményeket, de ha ők is csak annyit kapnak a kézilabdától, mint amennyi én kaptam, a kitartást, csapatszellemet, a felelősség érzését mások iránt és örök barátságokat, már akkor megérte. Természetesen a szakmaiság és a folyamatos szakmai fejlődés is alapvető fontosságú. Nagyszerű lenne, ha a következő Pálinger Katik és Görbicz Aniták az én kezem alól kerülnének ki, ugyanakkor úgy vélem, hogy ebben a korban a sportági alapok tanítása mellet, még a lelkesítés, az önfeledt játék és a sport megszerettetése a legfőbb feladatom. Ott lenni a sportolóvá válás első lépéseinél, segítő kezet nyújtani és vezetni a gyereket.

Végzettség: Sportedző Kézilabda szakág 2016.