Szélpál István

8 éves korom óta az életem része a sport.

Gyermekkoromban a labdarúgást és a kézilabdát egyszerre műveltem.
Futballban a Szegedi Dózsa játékosaként serdülő válogatottságig jutottam, melyet Czibere László irányított. Kézilabdában a Rózsa Ferenc Szakközépiskolában Ludányi Márton irányításával a Diákolimpia I. helyezését szereztük meg. Ezzel párhuzamosan az iskolai foci válogatottal ( melynek edzői: Dargó Ferenc és Konczos István) az országos II. helyezést értük el. Aktív sportpályafutásomat egy súlyos szemsérülés miatt  abba kellett hagynom.
2014-ben a Pick Szeged Zrt.-nél kezdtem el gyerekekkel foglalkozni, U 10-es korosztályú csapattal. Az első évben 25 mérkőzésből 24-et megnyertünk, Novi Sadon egy nemzetközi tornán II. helyezést értünk el. A következő szezont az 1 évvel idősebbek között vívtuk és a Badó régió 3. helyezését szereztük meg. Több tornán indultunk és mindegyikről éremmel tértünk haza. Volt csapatom a  2016-os szezont egy Cell kupa győzelemmel kezdte, de már nem az én irányításom alatt.
2014- ben Sportedző ( Kézilabda “C ” licence) képesítést szereztem
2015- ben elvégeztem a Kézilabda Játékvezetői tanfolyamot
2015- ben részt vettem az ” Új módszer, új tudás a mindennapos testnevelésben “( Szabadidős és iskolai labdajátékok a felső tagozatos korosztálynak, kiemelten a kézilabda vonatkozásában) elnevezésű képzésben.
Jelenleg a Tisza Volán SC-nél edzősködöm a Zsombó U12-es fiú korosztályban.
Célom, hogy a gyerekekkel megszerettessem a sportot ezen belül a kézilabdát!