Szélpál Norbert

Kézilabda edzőként és játékosként tevékenykedem.

Mozgékony gyermek lévén, mindig is közel álltak hozzám a sportok, a mozgás. Minden évben részt vettem az iskola által rendezett atlétikai, és különböző csapatsportok (kézilabda, kosárlabda, foci) versenyein. Először footballoztam, majd 2004-ben, kisiskolás koromban a kézilabda világa magával ragadott.
A Pick Szegedben kezdtem el játszani az U11-es korosztályban.
Több versenyt megnyertünk és jó eredményeket szereztünk a csapattal. Országos Bajnokságot nyertünk az U13-as, a serdülő és az ifjúsági korosztályban is illetve ugyanezen korosztályokkal II.helyezést is értünk el.
Az Ifjúsági csapat után a Pick Szeged NBI/B-s U23-as csapatában játszottam 2016-ig.
2016/2017-es szezonban igazoltam Makóra.
A középiskolai tanulmányaim befejeztével sem csillapodott a kézilabda iránti szeretetem, így egy Kézilabda Edző képzésen tanultam tovább. Szerettem volna másoknak is átadni azt az érzést amit a sportág nekem adott az évek alatt.
2015 szeptemberétől két csapatot oktattam a Pick Szegednél. Egy U9-es és egy U12-es korosztályt.
A sportág és a gyermekek iránti szeretetem és elköteleződésem egyre csak nőtt. Fantasztikus érzés segíteni nekik kihozni magukból a legtöbbet, látni a fejlődésüket, mellettük állni a sikerek és persze a kudarcok közben is.
Több tornán részt vettük mind a két csapattal. U12-es csapatommal Badó László régió Alsóház I.helyezést értünk el.
Igény esetén tartottam személyre szabott fejlesztő edzéseket is.
2015-ben lehetőségem adódott részt venni egy kézilabda játékvezetői képzésen is. Edzői és játékosi feladataim mellett, ha időm engedi játékvezetőként is tevékenykedem.
2016-ban felvételt nyertem egy Kézilabda Szakedző képzésre, mely folyamatban van.
Célom teljeskörűen a kézilabdával foglalkozni, képezni magam, minden területét megismerni és megismertetni másokkal, tudásom és szenvedélyem által. Szeretném átadni Neked is azt az életérzést amit ez a sport adhat.
Jelenleg a Tisza Volán SC-nél edzősködöm, Ásotthalmon, az U12-es fiú korosztályban.
Ha szeretnél egy jókedvű, pörgős, lelkes, segítőkész csapat tagja lenni, itt a helyed!
Végzettségek:
2015 Kézilabda Edző
2015 Kézilabda Játékvezető
2016-folyamatban Kézilabda Szakedző