Egyesületünk

TISZA VOLÁN SC

A KEZDET

A Tisza Volán SC 1961-ben jött létre Szegedi Előre SE néven, az SZTK és az Autójavító Vállalat támogatásával, az NB I/B és NB II- es bajnokságokban szereplő férfi kézilabda-csapat jogutódjaként. 1970-től önálló egyesületként működik Szegedi Volán SC, majd 1982-től Tisza Volán SC néven.
Felnőtt csapatai számos alkalommal szerezték meg a magyar bajnoki címet, utánpótlás korosztályai számtalan alkalommal értek el dobogós helyezést. Legnagyobb sikerét a felnőtt férfi csapata érte el, kétszeres magyar bajnokként és hatszoros magyar kupagyőztesként a klub legsikeresebb csapatává nőtte ki magát. 1993-tól Pick Szeged néven szerepelnek a hazai rendezésű versenyrendszerben, 1994 óta állandó résztvevője a nemzetközi férfi kézilabda vérkeringésének.

A JELEN

A férfi kézilabda utánpótlás 2011-ig önállóan működött Tisza Volán SC néven. 11 korcsoportot képeztünk, akik 14 alkalommal nyertek korosztályos, országos magyar bajnokságokat. A Pick Kézilabda Zrt. 2011-es megalakulása következtében, a Tisza Volán Sport Club kézilabda szakosztálya kiürült, tevékenysége megszűnt. Rövid pihenőt követően arra az elhatározásra jutottunk 2013-ban, hogy újra indítjuk szakosztályunkat, és folytatjuk kézilabda utánpótlás képzésünket.

Fő célunk a magyar női és férfi kézilabda utánpótlás bázisának növelése, a tehetséges fiatalok kiválasztása. Irányadó számunkra, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai útmutatása, támogatása aminek alapján biztosítjuk a képzést az utánpótlás különböző korosztályaiban. Ez által fiataljaink részesei lesznek a nemzeti kézilabda stratégia által kitűzött megújulási, fejlesztési programnak.
Fontosnak tartjuk, sőt törekvésünk, hogy az elindított képzési műhelyeinkkel a helyi klubok számára is nagyobb merítési lehetőséget kínáljunk, melyből nemcsak ők, de a magyar kézilabda is profitálhat hosszútávon.

A JÖVŐ

A jövőre nézve fő célként a szakmai alapokon nyugvó képzési tevékenységünk kiterjesztését tűztük ki a kistérségi, határ menti területekre. A versenyeztetés minőségének emelése mellett szeretnénk elősegíteni a már meglévő kézilabda egyesületekkel való partneri együttműködést is.
Büszkék vagyunk arra, hogy Csongrád megye egyik legrégebbi sportegyesületeként vezető szerepet tölthetünk be nemzeti sikersportágunk, a kézilabda jövendő csillagainak kiválasztásában, versenyeztetésében, oktatásában.

SZERETNÉNK, HA ÖNNEL IS MEGOSZTHATNÁNK SIKEREINKET!